home | nieuws

Batterij autosleutel vervangen

Wat je moet weten over batterij autosleutel vervangen

De sleutel van mijn auto werkt niet?

Bijna elke auto heeft een sleutel waarmee de auto op afstand bediend kan worden. Deze sleutel dient ook als directe sleutel van de auto. De afstandsbedieningsfunctie van de autosleutel werkt op elektriciteit, die gevoed wordt door een batterij die ook wel knoopcelbatterij wordt genoemd. Dit is een klein, plat metalen schijfje.

Erg handig, zo’n draadloos en elektrisch systeem. Er is echter één nadeel: de batterij van uw autosleutel kan leeg raken. Gelukkig is het heel eenvoudig om de batterij in uw autosleutel te vervangen! Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Waar kan ik de batterij van mijn autosleutel laten vervangen?

U kunt de batterij van uw autosleutel meestal laten vervangen bij een autodealer, een gespecialiseerde sleutelmaker of zelfs bij sommige auto-onderdelenwinkels.

Als uw auto nog onder garantie valt, kunt u ook contact opnemen met de dealer waar u de auto heeft gekocht, zij kunnen u mogelijk helpen of u doorverwijzen naar een geschikte serviceprovider. Het is verstandig om van tevoren te bellen om te controleren of de juiste batterij op voorraad is en of ze de service kunnen bieden die u nodig heeft.

Kan ik de batterij ook zelf vervangen?

De batterij van uw autosleutel vervangen is doorgaans geen lastige klus. Aan de achterkant zit een klepje. Dat kunt u, al dan niet met een schroevendraaier als het klepje vastzit met een schroefje, openmaken. Zo vervangt u gemakkelijk de batterij en kunt u de auto weer met gemak van een afstandje openen.

Welk type batterij is geschikt voor mijn autosleutel?

Om de juiste knoopcelbatterij voor uw autosleutel te bepalen, moet u eerst het merk en het model van uw autosleutel weten. Meestal staat deze informatie in de handleiding van de autosleutel of op de behuizing zelf. Zodra u het merk en het model kent, kunt u online zoeken naar de specificaties van de batterij die nodig is voor uw autosleutel.

Als u het niet zeker weet, ga dan langs bij een autodealer of een gespecialiseerde winkel in auto-onderdelen.

Er zijn tegenwoordig ook oplaadbare knoopcelbatterijen verkrijgbaar voor in uw autosleutel. Zo heeft u nooit meer nieuwe batterijen nodig.

Hoe lang gaat de batterij van een autosleutel mee?

De levensduur van de batterij van een autosleutel varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type sleutel, de frequentie waarmee u de sleutel gebruikt en de kwaliteit van de batterij. Ook warme en koude temperaturen kunnen de levensduur verkorten. Over het algemeen gaan de batterijen van moderne autosleutels meestal tussen de 2 en 5 jaar mee.

Controleer regelmatig de batterij van uw autosleutel en laat deze vervangen zodra u merkt dat de autosleutel minder goed reageert.

 

Tips voor het vervangen van de batterij van uw autosleutel

U heeft in het artikel al een aantal tips kunnen lezen. Hieronder zetten we ze nog even op een rijtje:

Koop de juiste batterij

Controleer eerst het type batterij dat uw autosleutel nodig heeft. Dit staat vaak vermeld in de handleiding van uw auto of op de batterij zelf. Zorg ervoor dat u een vervangende batterij koopt van hetzelfde type en dezelfde specificaties.

Verwijder de sleutelbehuizing

Sommige autosleutels hebben een eenvoudige manier om de behuizing te openen, zoals het indrukken van een knop of het losdraaien van schroeven. Gebruik het juiste gereedschap (soms een kleine schroevendraaier) om de behuizing voorzichtig te openen.

Verwijder de oude batterij

Nadat u de behuizing hebt geopend, kunt u de oude batterij meestal gemakkelijk uit de sleutel halen.

Plaats de nieuwe batterij

Let goed op de positieve (+) en negatieve (-) kanten van de batterij, zodat u de nieuwe batterij op de juiste manier plaatst. Zorg ervoor dat de batterij stevig op zijn plaats zit.

Sluit de sleutelbehuizing

Nadat de nieuwe batterij is geplaatst, sluit u voorzichtig de sleutelbehuizing.

Ten slotte

Mocht u in verband met uw vakantie een zomercheck laten uitvoeren, dan is het verstandig om ook de batterij van uw autosleutel te vervangen. Op deze manier gaat u goed voorbereid op vakantie.