home | nieuws

Movida’s Mission: Voor alles wat beweegt

De vakanties, veelal in eigen land, zijn bijna voorbij. Vele Nederlanders mochten genieten van hun zeilboot, plezierjacht, camper of caravan. Voor de eerste twee categorieën vallen onze producten onder de overkoepelende term ‘maritieme domotica’, maar de weggebruikers hebben er net zo veel plezier van. Of misschien zelfs meer.

 

Te land en ter zee
In de zomerperiode zijn we druk met onze kamperende en rondtrekkende relaties. Wie veel reist, doet veel ontdekkingen. Bij het bouwen van een boot, begin je in de regel met de romp en daarna plaats je de opbouw. Je eindigt met de inboedel en het instrumentarium. Bij een caravan of camper gaat dat net even anders, namelijk van binnen naar buiten. Handig voor de producent, maar achteraf iets inbouwen – met de ellende van boren in fraaie keukenkastjes uit één stuk – is dan veel lastiger. Hoe fijn is het dan dat onze detectiesystemen draadloos worden geïnstalleerd. Dat scheelt een hoop schade.

Een gewaarschuwd mens gaat niet knock-out
Van onze monteurs horen we ook nog wat anders, waar watersporters eigenlijk nooit mee worden geconfronteerd. Geen leuk onderwerp, maar kijk niet weg. Het komt steeds vaker voor dat chauffeurs op parkeerplaatsen ‘even onder zeil’ worden gebracht. Schrikken hè? Niet meer zo ouderwets als met een dot chloroform onder je neus, maar het effect is hetzelfde: je caravan, camper of kostbare lading wordt gestolen terwijl je erbij bent. Vrachtwagenchauffeurs, op notoir gevaarlijke plekken, waren al met het fenomeen van bedwelmingsgassen bekend, maar het komt steeds dichterbij.

Detectie voor bedwelmingsgassen
Adem maar weer uit. Bij Movida hebben we snel bijgeleerd en we bieden nu ook detectiesystemen om dergelijke gassen op te sporen. Ook als je zelf nog niets ruikt gaat er direct een melding naar de alarmcentrale. Uiteraard hebben we voor hetzelfde systeem nog meer toepassingen gevonden. Ook voor de watersporters. Zo kunnen we direct een lekkage van de geiser of kachel, op propaan- of butaangas, opsporen en het apparaat op afstand uitschakelen. Waar nodig worden passagiers met een (luid) alarm gewaarschuwd of gewekt.

Online platform voor alles wat beweegt
Comfort voor thuis, op het werk en onderweg. En dus ook tijdens vakantie. Onze track- en trace-systemen werken moeiteloos samen met bestaande meldingssystemen en de lokale signaleringen worden draadloos en op afstand geactiveerd. Ook voor een melding van ongeoorloofd bezoek. Movida maakt het gebruik en de inzet van je motor- of zeilboot zichtbaar en alles eromheen. Zo beveiligen we uw kano, roeiboot, buitenboordmotor of vouwfiets, maar dus ook uw camper, caravan of grasmaaier. Een avontuurlijke hond? Zelfs uw huisdier kunnen we voor u volgen en opsporen. Een geruststellende gedachte.

Ontmoet ons op de hiswa
Wilt u live zien hoe onze systemen werken? Bezoek ons dan in Lelystad, vlak in de buurt waar de HISWA zou plaatsvinden. Watersporters en landrotten zijn daar van harte welkom. Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak om dit alles te laten zien.

 

Ed Moné is oprichter van Movida en actief op land, ter zee en in de lucht voor ondersteuning bij vraagstukken over telecom en telematica (o.a. voertuigbeveiliging, ritregistratie, volgsystemen). Zijn familiebedrijf levert en installeert de software en devices. Van vaste en mobiele telefonie tot floating drones. In Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland.