home | nieuws

Movida’s Mission: Voortdurende evolutie

Het dievengilde heeft weer iets nieuws bedacht. Namen ze vroeger de hele auto mee, tegenwoordig slopen ze het dashboard en delen van het interieur. De snelheidsmeter, navigatiescherm tot de hele middenconsole worden daarna verpatst. De eigenaar blijft achter met een paar strengen kapotte kabels, lastige braakschade en een hoop sores.

Een ongelukje komt nooit alleen

Veelal zijn het niet de kleine boodschappenauto’s die selectief worden gesloopt. Vooral de serieuze kilometervreters zijn de dupe, dus de chauffeurs die niet zonder auto of bestelbus kunnen. En hoe gaat dat dan (te) vaak? Het voertuig wordt naar een garage gebracht en vervolgens gaan de monteurs daar aan de slag. Onderdelen bestellen, volledige systemen vervangen, huurauto regelen. Daar kunnen wel een paar weken overheen gaan. En schadeherstelbedrijven zijn meer bedreven in het herstellen van een carrosserie dan een interieur. Kortom, dat kan sneller en beter. En ook goedkoper. Maar let op: onze field engineers zijn altijd in de buurt van uw pech. En dat is dan weer uw geluk.

Gevalletje verzekering

Verzekeringen blijven een lastig geval. Vaak nemen grotere organisaties zoals een leasemaatschappij zelf de cascodekking voor haar rekening. Draaien hierdoor voor alle kosten op en is men erbij gebaat u weer snel op weg te hebben.

Een specialist is sneller

Bij Movida – en ons dochterbedrijf MDP – zijn we altijd ‘on the road’ om beveiligingssystemen, telematica, navigatiesystemen en nog veel meer te installeren. Wij kennen onze weg in de wirwar van kabels en vinden het een uitdaging om bij interieurschade de bekabeling te repareren en alle onderdelen weer netjes in te bouwen. ‘Simple comme bonjour’ en dát binnen een week. Scheelt al snel zo’n 15-20% in de totale kosten. Duurt het langer dan 5 werkdagen? Dan komt het vervangend vervoer voor rekening van Movida.

Zie hier onze uitleg hoe we dit doen!

Ed Moné is oprichter van Movida en actief op land, ter zee en in de lucht voor ondersteuning bij vraagstukken over telecom en telematica (o.a. voertuigbeveiliging, ritregistratie, volgsystemen). Zijn familiebedrijf (waaronder MDP onderhoud- en inbouwspecialisten) levert en installeert de software en devices. Van vaste en mobiele telefonie tot floating drones. In Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland.